Smykker: Dataene Er I Og Du Må Lese Den

Smykker er en av de eldste former for personlig dekorasjon, men det fortsetter å endre seg og utvikle seg i dag. Å velge og ta vare på gode smykker er mer enn bare et spørsmål om smak; det krever litt kunnskap om de spesialiserte bekymringene som gjelder for feltet. Her er noen tips for å få mest mulig ut av smykker:

Sørg for å polere metallsmykker regelmessig. Over tid begynner det å samle smuss, olje og støv, og det påvirker glansen og det generelle utseendet. Dette får smykkene til å se slitte og gamle ut. Fortsett og oppdater disse bitene ved å bruke en enkel polering for å få dem til å se ut som helt nye igjen.

Gjør undersøkelser på de fine steinene dine, spesielt hvis du deltar i regelmessige aktiviteter som kan ødelegge eller helt føre til at de går i stykker. Ikke alle steiner er skapt like. Noen kvarts, peridot, ametyst, for å nevne noen, er blant de mest skjøre steinene og vil kreve veldig skånsom slitasje, stell og lagring.

Prøv å lage dine egne smykkestykker. Det tar bare noen verktøy og litt materiale for å komme i gang. Mer spesifikt er det mange slags materialer du kan bruke. Du kan bruke tråd, snor, perler, garn, tråd, glass, stein, metall osv. Den eneste begrensningen er hendene og fantasien, så ha det gøy.

Ønsker du å kjøpe smykker til noen spesielle? Du bør først lære om smykker, så du blir en utdannet forbruker. Ingenting vil være mer forferdelig enn å kjøpe en spesiell ring og få den til å gjøre vennens finger grønn! Gjør leksene dine og lær deg selv om å kjøpe smykker. Du vil være glad du gjorde det.

Når du er på ferie, kan du plukke opp et vakkert smykke som en takk til din kone. Hun kan være på ferie, men det er ingen piknik å jage etter barna eller tømme dem etter å ha vært på stranden. Kjøp noe for å minne henne om de gode tidene dere har hatt sammen på turen.

Når du kjøper vintage smykker, må du bli kjent med de forskjellige tidsperioder som er knyttet til hvert stykke. Et stykke viktoriansk tid kan interessere deg mer enn en annen tid, så å vite forskjellene vil hjelpe deg med å raskt få øye på brikkene du er mest interessert i å kjøpe, i stedet for å bruke mye tid på å surfe.

Når du jobber med noen form for sølv, er det ett ord du alltid bør huske på – polsk! Hvis du polerer sølvet ditt regelmessig, vil det holde det skinnende og vakkert i mye lenger tid. Dette hjelper til med å forlenge stykkets levetid og se nyere ut lenger.

Når du oppbevarer smykkene dine, må du følge spesifikke råd fra produsenten. Ulike edelstener har forskjellige sett med regler for sikker lagring. Prøv å forhindre at smykkene dine berører hverandre mens de blir lagret, siden dette kan føre til at du skraper hverandre. Hvis et smykke har sin egen eske eller pose, bruk den for bedre beskyttelse av verdifulle eiendeler.

Et smykke som er velvalgt, godt vedlikeholdt og godt kjøpt, kan vare lenger enn livet, og bære mange hyggelige minner sammen med det. Nyttige råd om emnet, som det ovenfor, kan hjelpe den potensielle eieren (eller kjøperen) til å få mer ut av tiden og pengene de bruker på smykker.